Maare van Buren favoriet op fokdag

BALLUM – Dinsdag 3 augustus was de keuringsdag voor Friese paarden op Ameland.

De 6-jarige stermerrie Maare van Buren deed op de fokdag een gooi naar het oranje lint. Het sterpredikaat werd reeds in 2008 achter haar naam geschreven, toen met een tweede premie. Velen vonden dat er wel meer potentie zat in de chique merrie van Gerarda Metz-Kienstra die het ook niet onverdienstelijk doet in de dressuur. ‘Maar het moet daar nog wel even gebeuren’, aldus de gespannen eigenaresse vlak voordat haar paard de ring in moest. En het gebeurde! Maare liep de sterren van de hemel en ging als enige paard op de fokdag van Ameland met een oranje lint naar huis!

Juryleden Piet Bergsma, Luciel Ellens en de Amerikaanse leden Wittenberg en Blumenthal, deelden premies en sterren uit. Hiske fan de Amblahoeve werd uitgeroepen tot veulenkampioen. Het jeugdkampioenschap voegde ze daar later aan toevoegen.

Maare van Buren (Wobke 403 x Olof 315) werd opgewaardeerd en kreeg het oranje lint aangehangen.

Maare mocht zich even later ook als dagkampioen opstellen. Veulen Hiske fan de Amblahoeve werd reservekampioen van de fokdag.

Zeven deelnemers streden om de prachtige wisselprijs in de rubriek bestgaand rijpaard. Maare van Buren vond het nog niet welletjes. Haar 16-jarige berijdster Claudia Metz reed haar keurig netjes naar de eerste plaats toe.

Bron: Laura Boelens

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *