Rôggefeest 2010

NES – De 24e editie van het Rôggefeest is aanstaande vrijdag 6 augustus 2010. Ieder jaar op de eerste vrijdag in augustus vindt dit cultureel straatfestival in Nes plaats.

Het Rôggefeest is topvermaak voor jong en oud. Op meer dan 15 locaties muziek, straatacts en nog veel meer. Om 12.45 uur wordt het Rôggefeest geopend op het Hubo-terrein aan de Jan Jacobsweg.

De openingsact is nog een verrassing. Na de opening bruist het dorp de hele middag van de optredens. Buiten vaste locaties zijn er rondtrekkende artiesten die de bezoekers onderweg verrassen. Muziek en acrobatiek spelen altijd een hele grote rol in het programma van het Rôggefeest. Dit jaar is dat niet anders.

In de vooravond speelt een aantal Amelander muziekgroepen en om half 8 begint de traditionele ‘parade’, een twee uur durende optocht van muziekgroepen en andere artiesten. Ze gaan te voet of op boerenwagens door de straten. Op een aantal locaties zullen de artiesten een optreden geven van ongeveer tien minuten.

Rond 22.00 uur volgt een spectaculaire slotact "Im Tempel des Feuers" van de befaamde groep Zick-Zack. Het is de officiële afsluiter van het Rôggefeest. Het feest gaat daarna door bij de horecabedrijven. Diverse bands zorgen voor een sfeervolle voortzetting van de avond.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *