Lutz Jacobi directeur Waddenvereniging

HARLINGEN – 'Waddenkoningin’ Lutz Jacobi is de nieuwe directeur van de Waddenvereniging. Geen gaswinning onder de Waddenzee, één beheerder voor het gebied, met elkaar beseffen dat de Waddenzee een uniek gebied is in de wereld. Zomaar wat zaken waar Lutz Jacobi (1955) zich in de afgelopen tien jaar als Tweede Kamerlid hard voor heeft gemaakt. Per 1 mei zal de oud-politica aantreden als directeur van de Waddenvereniging.

´Een onvermoeibare en verbindende strijder voor het wad, los van politieke kleur´, zo typeert voorzitter van de Waddenvereniging Kim van Nieuwaal de nieuw aangetrokken directeur. ´We zullen haar vaardigheden en netwerk goed kunnen gebruiken bij het nadenken over de nieuwe beheerautoriteit die er gaat komen. Bovenal zijn we blij dat we met Jacobi iemand hebben gevonden die weet uit te dragen dat het wad van heel Nederland is.´

Lutz Jacobi werd geboren in Katlijk en volgde na de havo de lerarenopleiding Nederlands en Gezondheidskunde. De Friezin kwam in 2006 namens de PvdA in de Tweede Kamer. Voor die tijd was zij directeur van de nieuw gevormde GGD Fryslân. Jacobi is altijd al gepassioneerd over de Wadden. ´Ze noemden mij vroeger een beetje spottend de Waddenkoningin. Ik ben er trots op, omdat ik de Wadden belangrijk vind.’ Aldus Jacobi. Ze vervolgt: ´ik vind het geweldig dat ik me nu als directeur van de Waddenvereniging met een bevlogen team én samen met bewoners, ondernemers en liefhebbers mag gaan inzetten voor het gebied dat me zo nauw aan het hart ligt.´

De Waddenvereniging zet zich in voor de rust, ruimte en ruige natuur van Werelderfgoed Waddenzee. De vereniging komt met ruim 35.000 leden en donateurs op voor de belangen van het gebied door zich succesvol te verzetten tegen gaswinning of juist nieuwe innovaties zoals de Vismigratierivier aan te jagen. Altijd in verbinding met de mensen in en liefhebbers van het gebied. Jacobi zal met al deze thema’s aan de slag gaan en daarbij blijven zorgen voor een sterke Waddenvereniging. De Waddenvereniging weet met Lutz Jacobi als voorvechtster van het wad opnieuw een echte waddenliefhebber aan zich te verbinden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *