Lustrum voor Galerie Philadelphia

NES – Galerie Philadelphia – The Jewel in het hartje van Nes, vierde zaterdag 11 juni haar eerste lustrum. Eerste Kamerlid Amme-Wil Duthler opende de lustrumexpositie.

Een keur aan beeldend kunstenaars exposeert met verschillende disciplines. Edelsmidwerk, schilderijen, fotografie, vilt en een categorie ‘overig’ valt te bewonderen in het voormalige gemeentehuis aan de Rixt van Doniastraat. Galeriehoudster Esther Nagtegael toont haar eigen sierraden en haar schaakspel. Met dit kunstwerk valt haar ‘onsterfelijke roem’ ten deel. Het boek ‘Het schaakspel in Nederland’ besteedt uitgebreid aandacht aan deze Amelandse edelsmid en het door haar ontworpen en vervaardigde schaakspel. Het toeval wil dat dit uitgebreide werk terzelfder tijd wordt gepresenteerd. Nagtegael is trots dat er in het lijvige werk een hoofdstuk aan haar en haar werk is besteed.

De lustrumexpositie is tot en met 23 juli 2011 te zien.

>>> lees hier over de presentatie van 'Het schaakspel in Nederland'

>>> bekijk hier meer tentoonstellingen op Ameland

>>> lees hier het Ameland Boeken Blog

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *