Lucht uit Florida

WAGENINGEN – In de regio midden begint vandaag de zomervakantie en ze vallen er met de neus in de boter. Een vleugje warmte (van oorsprong helemaal vanuit Florida) komt onze kant op. Volgens MeteoGroup lopen de temperaturen hoog op dit weekend, met meest droge dagen en zonnige perioden. 

Hogedrukweer

Onder invloed van een hogedrukgebied is de afgelopen dagen lucht op transport gezet, vanaf Florida over de Atlantische Oceaan richting onze omgeving. Onderweg koelde de lucht wel wat af, maar bleef vrij warm en vochtig. Zo wordt het komend weekend in Nederland zomers warm en vooral zondag kan het broeierig aanvoelen. Dan worden ook de hoogste temperaturen bereikt van 25 tot 29 graden. Alleen aan zee is het iets minder warm.

Snel verbranden

De luchtsoort is wel vochtig waardoor ook wolkenvelden ontstaan die de zon geregeld dwars kunnen zitten. Ook zou er lokaal een onweersbui kunnen vallen. Op de zonnige momenten is de zonkracht sterk, met een UV-Index 7.

Avondterrasje

In de avonden blijft het nog lang aangenaam, met rond 22:00 uur nog temperaturen van 18 of 19 graden aan zee en circa 20 graden in het binnenland. Ideaal om ’s avonds de barbecue aan te steken of om nog een terrasje te pakken. 

Bron: MeteoGroup

 lees hier over de Zomer

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *