Lucas Blom vond de bom (granaat)

BUREN – Het was de zevenjarige Lucas Blom die zondag 23 maart de granaat bij strandpaviljoen ’t Strandhuys bij Buren vond. Hij had er zelfs even mee gespeeld. Lucas kwam naar zijn vader toe rennen met het verhaal dat hij een oude roestige bout van een schip had gevonden. Trots liet hij het projectiel en andere strandvondsten aan zijn vader zien, die er een mooie vakantiefoto van maakte. 

Vader Marcel Blom zegt daarover: “Ik heb nog een foto gemaakt van mijn zoontje met de granaat in zijn handen enkele seconden voordat ik besefte wat hij gevonden had.” Toen het doordrong wat Lucas in zijn hand had sloeg de schrik bij Blom toe. Hij pakte het projectiel af en legde het terug in het zand. Lucas vond het alleen maar stoer.

De politie maakte ook foto’s van het projectiel en stuurde die naar de EOD. Daarop werd de granaat ingegraven. De EOD kwam later die zondag om het projectiel onschadelijk te maken.

>>> lees hier over de granaat en de ontploffing op het strand

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *