Lotnummer 1 wint ketel

HOLLUM – Op donderdagmorgen 15 juli staat de grote doos met snippers en lootjes van alle deelnemers aan de ‘gratis cv ketel actie’ in de winkel. Peter Wijnberg van Faber & Wijnberg staat aan de ene kant en Peter Wadman van Vaillant aan de andere. Aan Wadman de eer het winnende lootje uit de doos te vissen.

“Nummer 1, H. Bijma,” staat er op het groene briefje. Henk Bijma en zijn vrouw Hilly hebben een vakantiebungalow op De Blieke. Ze zijn heel blij. Henk Bijma: “Hartstikke fijn. Super!” De lach komt niet van zijn gezicht. De duimen gaan regelmatig omhoog. “De enige prijs die we ooit gewonnen hebben is 25 euro in de Staatsloterij!” En dan nu dit.

Twintig klanten schreven in op de wedstrijd waarmee ze een gratis cv ketel konden winnen. Toen Vaillant begin 2010 de nieuwe hrSOLIDEplus introduceerde – een zuinige ketel die zorgt voor veel warmtecomfort – bedacht Peter Wijnberg daar een actie van zijn bedrijf omheen. Wie nu inschreef voor zo’n nieuwe ketel maakte kans op een gratis exemplaar inclusief de installatie. “Een fantastische actie,” noemt Wadman het. Hij kwam er speciaal voor over vanuit Sint Annaparochie om namens Faber & Wijnberg het lot te trekken. De districtsmanager bij Vaillant voor Noordoost Nederland komt regelmatig voor zaken op het eiland en hij doet deze klus er van harte bij.

Faber & Wijnberg en Vaillant hebben aan Bijma een enthousiaste winnaar. “We zijn al jaren Vaillant gebruiker. We hebben thuis ook een Vaillant.” Thuis is in Amersfoort en Ameland is het tweede thuis. “Ik leerde hier in de Burenlaan lopen,” vertelt Hilly Bijma over haar band met Ameland. Ze herinnert zich de muziekkoepel en Foekje in haar kleine huisje. Al jaren komt familie Bijma naar het eiland. Eerst in de caravan en nu in de bungalow. “Ik heb mijn man met het Ameland-virus besmet.” De kinderen Bijma, een zoon en twee dochters, zijn al net zulke Amelandliefhebbers.

De bungalow van de Bijma’s krijgt op dit moment een opknapbeurt. Er komt een nieuwe badkamer in, een nieuw toilet èn een nieuwe verwarmingsketel. “Nu we toch bezig zijn,” was het argument van Henk en Hilly.

De afspraak voor installatie wordt ter plekke gemaakt. “Week 35?” vraagt Peter Wijnberg. Begin september installeert Faber & Wijnberg de ketel, zonder dat de bewoners van het huisje er last van hebben. De Bijma’s zitten dàn in Canada.

>>> lees hier 3-6-2010 Gratis ketel bij Faber & Wijnberg© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.  

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *