Hoofdrollen Penny’s Shadow bekend

’s GRAVELAND – De hoofdrollen voor de film Penny’s Shadow – de film die op Ameland wordt opgenomen – zijn bekend. Liza Sips, Levi van Kempen, Tanja Jess en Rick Engelkes zijn gecontracteerd. Tevens spelen Roos Smit, Vivian van Huiden, Gaby Blaaser, Pim Wessels en Monic Hendrickx een rol.

Van Kempen, Sips, Jess en Engelkes spelen de belangrijkste rollen in de film Penny’s Shadow. Enkele Amelanders gaan figureren.

De opnames van deze spannende ‘feel good’ familiefilm over de vriendschap tussen mensen en paarden, vinden in augustus en september plaats op Ameland. Iedereen die van paarden houdt zal zichzelf herkennen in de blinde liefde die het meisje Lisa voor de zwarte hengst Shadow voelt, en de angst wanneer je je meest dierbare bezit dreigt te verliezen.

Liza Sips (TV-series Goede tijden, slechte tijden, Flikken Maastricht) is Lisa, een meisje met een ongelooflijk gevoel voor paarden. Ieder paard voelt zich al snel bij haar op zijn gemak. Ze is ook wel een betweter, waar sommigen grote moeite mee hebben. Haar jongere zusje Tess is ook gek op paarden, vooral op haar Shetland Pony Rakker.

Levi van Kempen (TV-series Onderweg naar morgen, Tien torens diep) kruipt in de huid van Kai. Hij voelt zich schuldig over de dood van zijn moeder, die bij een ongeluk is omgekomen, waar ook haar paard Shadow bij betrokken was. Sindsdien heeft hij een complexe relatie met het paard. Zijn lievelingssport is kitesurfen.

Tanja Jess (Leef!, Kees de Jongen, TV-series Bloedverwanten, Flikken Maastricht) is Daphne, de moeder van Lisa en Tess.

Rick Engelkes (Pietje Bell-films, Kruimeltje, TV-serie Verborgen gebreken) speelt Erik, de vader van Kai. Van oorsprong is hij beeldhouwer. Nu is hij vooral gefascineerd door wat je allemaal van wrakhout kunt maken.

Kleinere rollen worden ingevuld door o.a. Roos Smit, Vivian van Huiden, Gaby Blaaser, Pim Wessels en Monic Hendrickx.

Korte inhoud

De zwarte hengst Shadow, in de film een nakomeling van een van de dramatisch omgekomen reddingspaarden van Ameland, woont in een stal op de kampeerboerderij van Kai en zijn vader Erik. Een naar ongeluk heeft Shadow onbetrouwbaar gemaakt. Kai heeft nu een andere grote liefde; hij is dol op kitesurfen.

Lisa houdt zielsveel van paarden. Eigenlijk kan ze beter met paarden overweg dan met mensen. Als ze met haar jongere zus Tess en hun moeder de vakantie doorbrengt op de kampeerboerderij op het eiland voelt ze zich direct aangetrokken tot Shadow. Ze weet zeker dat ze het mooie paard uiteindelijk zou kunnen temmen door hem weer vertrouwen in mensen te geven. Kai vindt het maar niets. Ze krijgen er zelfs ruzie over. Na heel veel avonturen is het uiteindelijk Shadow die ervoor zorgt dat het voor iedereen een onvergetelijke vakantie wordt.

Ameland, 14 augustus 1979

Veel Amelanders worden weer emotioneel als ze aan de datum 14 augustus 1979 terugdenken. Voor de ogen van de eigenaren en tientallen badgasten verdwenen acht reddingspaarden in de kolkende zee terwijl ze een reddingsboot lanceerden. Een zeer tragische gebeurtenis die op Ameland grote verslagenheid teweeg bracht. Nog nooit was er met de reddingspaarden ook maar iets misgegaan. Pas na een spoedberaad van de ministerraad kreeg men toestemming de paarden op het eiland in de duinen te begraven. Ze liggen er vier aan vier, zoals ze altijd voor de boot liepen. In de film is Shadow een nakomeling van één van deze paarden.

Het scenario van Penny’s Shadow is geschreven door Lars Boom naar een idee van paardenmagazine Penny. Steven de Jong (De Hel van ’63, De Scheepsjongens van Bontekoe, Kameleon-films) regisseert de film. Producent is Klaas de Jong (De Hel van ’63, De Scheepsjongens van Bontekoe, Kameleon-films) met Bernard Tulp (De laatste dagen van Emma Blank, Ober, Valse wals, Fogbound, The Discovery of Heaven) als uitvoerend producent.

De productie komt tot stand in samenwerking met het populaire paardenmagazine Penny en met steun van de suppletieregeling van het Filmfonds, in coproductie met het CoBo Fonds en de TROS.

Vanaf zomer 2011 is Penny’s Shadow in heel Nederland in de bioscoop te zien.

>>> lees hier 10-6-2010 Amelander ruiters als figuranten

>>> klik voor meer nieuws en het nieuws archief op de knop NIEUWS in het hoofdmenu

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *