Lokale Omroep Ameland uit de ether

NES – In verband met de huidige regelgeving en een gerechtelijke uitspraak in het afgelopen jaar is Stichting Kabelkrant Ameland helaas genoodzaakt de uitzendingen van de Lokale Omroep Ameland (LOA) via etherfrequentie 89.4 FM per direct te beëindigen. Dit houdt echter niet in dat de LOA en/of Kabelkrant Ameland ophoudt met uitzenden. Kabelkrant Ameland blijft gewoon uitzenden via het kabelnetwerk van KabelNoord met op de achtergrond de uitzendingen van de LOA. De LOA blijft ook te ontvangen op Ameland via de kabel op 105.80 FM, via het digitale kabelnetwerk van KabelNoord en via internet op www.lokaleomroepameland.nl.

De LOA maakt vanaf  31 maart 2012 gebruik van de etherfrequentie 89.4 FM. Dit is een frequentie bedoeld voor uitzendingen van een niet landelijke commerciële omroep. De LOA is zo'n commerciële omroep, die overigens niet het doel heeft om winst te maken maar wel het doel heeft om de inwoners en toeristen van Ameland te voorzien van informatie, nieuws en ontspanning. Om gebruik te mogen maken van de etherfrequentie 89.4 FM verplicht de regelgeving dat de LOA voor tenminste 64% regio gerichte programma's uitzendt. Dit is gezien het kleine aantal vrijwilligers dat de omroep heeft niet haalbaar. Het bestuur van Stichting Kabelkrant Ameland, waar de LOA onder valt, onderzoekt op dit moment andere mogelijkheden om weer een etherfrequentie te verkrijgen en hoopt op korte termijn weer in de lucht te zijn op Ameland.

lees hier over Media op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *