llustraties van Fiep Westendorp op kinderpostzegels 2016

LEIDEN – In het jaar waarin de 100e geboortedag van Fiep Westendorp wordt gevierd, schitteren Jip & Janneke, Pluk van de Petteflet, Pim & Pom en Otje op de kinderpostzegels. De verkoop van de postzegels met de herkenbare en oer- Hollandse illustraties gaat in september van start.

Met de opbrengst van de verkopen biedt Stichting Kinderpostzegels kwetsbare kinderen in Nederland en ontwikkelingslanden kansen op een betere toekomst. Ook de Fiep Westendorp Foundation steunt projecten gericht op kwetsbare kinderen. Hierdoor is een logische samenwerking tussen beide partijen en PostNL ontstaan.

Jeroen den Tex, directeur Stichting Kinderpostzegels: “Geweldig dat deze partijen hun krachten verenigen ten gunste van kwetsbare kinderen. We verwachten dat de postzegels met de vrolijke illustraties van Fiep Westendorp enthousiast ontvangen gaan worden. Al ruim 2.500 scholen hebben aangegeven hun steentje bij te willen dragen.”

Ludo Voorn, directeur marketing PostNL: “De karakteristieke illustraties van Fiep Westendorp hebben ook in 1997 op de Kinderpostzegels gestaan. Ik vind het een feest dat we ter ere van ‘100 Jaar Fiep’ weer uit de vele illustraties kunnen putten."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *