Lintje voor Douwe Bakker

HOLLUM – Douwe Bakker uit Hollum, vader van Douwe Bakker van supermarkt COOP en telg uit een kruideniersgeslacht, kreeg vanmorgen een Koninklijke onderscheiding. Ter ere van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning, was de Algemene Gelegenheid op vrijdag 24 april. Bakker (74) kreeg de versierselen opgespeld in de Herenwegkerk in Hollum. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Douwe Bakker heeft zich jarenlang verdienstelijk gemaakt voor de Amelander gemeenschap. Als bestuurslid van de Ondernemersvereniging Ameland, de Rabobank Noordoost Friesland en de VVV Ameland heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het toerisme op Ameland. Bakker maakt daarnaast al meer dan 15 jaar deel uit van verschillende kerkenraden, tegenwoordig van de Federatie Doopsgezind-Gereformeerd Ameland; een unieke combinatie in kerkelijk Nederland, waarbij hij in het proces van samengaan van grote invloed is geweest. Naast zijn werk als kerkenraadslid is hij sinds 1986 betrokken bij de landerijencommissie, later overgegaan in de financiële commissie. Sinds 2010 is hij hier voorzitter van. Ook op sportief gebied heeft Bakker zijn sporen verdiend, als bestuurslid van de Amelander Men- en Rijvereniging en Sportclub Amelandia.

⇒ tik Lintje in het zoekvenster in om te lezen wie eerder al eens gedecoreerd werd

⇒ lees hier van alles over de Koning en Koninklijke bijzonderheden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *