Lezen kan altijd

DOKKUM – Al zes weken zijn de bibliotheken van Noord Fryslân gesloten, maar gelukkig zijn er wel boeken te lenen. Digitaal lezen en luisteren kan via de online Bibliotheek en sinds kort ook via de ThuisBieb-app. In deze app staan 100 e-books voor iedereen, van jong tot ouder, wel of geen lid van de Bibliotheek.

Sinds kort biedt Bieb NOF eigen afhaalservice aan. U kunt boeken bestellen via het formulier op de website en wordt dan gebeld als u deze kunt afhalen. De medewerkers van de klantenservice helpen u graag bij het invullen van het formulier, als u er niet uit komt. Ook bellen ze oudere leden om ze te informeren over de afhaalservice. De cursisten van het Digi-Taalhuis biedt een online community. Via de scholen geven ze ouders tips en boeken voor hun kinderen. En voor de jeugd zijn er uitdagende Biebchallenges. 

De bibliotheken hebben het protocol voor de openstelling ontvangen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op dit moment mogen ze nog niet open en ze weten ook niet of dat na 20 mei wel zo is. Zodra ze weer open mogen, biedt het protocol de leden de mogelijkheid om weer zelf boeken te komen lenen. Alles zal wel anders zijn dan voorheen. Leestafels zijn buiten gebruik, leescafés blijven dicht, computergebruik is beperkt en overal geldt natuurlijk de anderhalve meter regel. Net als in de supermarkt, kan ook in de bibliotheek een beperkt aantal bezoekers naar binnen. De biebs nemen alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen.

In deze bizarre tijd, zijn er gelukkig wel prachtige boeken om even helemaal weg te zijn van het hier en nu. Om te genieten van een mooie biografie, bijzonder reisverslag of een liefdesverhaal waarin alles goed komt. Intussen houden de biebs vol en blijven ze elkaar steunen. Al de medewerkers staan klaar om u te helpen aan een mooi boek en een praatje. U bereikt de bieb via info@bnfrl.nl, tel. 088-1656 123 en WhatsApp 06-1512 7202.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *