Lente staat voor de deur

HOLLUM – De lammetjes dartelen alweer in het rond en de voorjaarsbloemen schieten uit de grond: de lente zit eraan te komen. 

De lente, het voorjaar: het is een heerlijk seizoen. Het jaargetijde begint op 21 maart, leren we op school, maar deze datum behoeft enige nuancering. Het is niet altijd op de 21ste. Sterker nog, tot 2101 begint het voorjaar op 20 maart en soms zelfs op 19 maart. In het voorjaar wordt het langzaam warmer en de natuur wordt groener, al houdt de natuur zich niet altijd aan de door de mens bedachte indeling in seizoenen. Het voorjaar is het seizoen van het nieuwe leven, of zoals Gorter zei in zijn gedicht 'Mei': "Een nieuwe lente en een nieuwe geluid."

lees hier wanneer de lente begint

Voor wie een bezoek had gepland en dat nu heeft afgezegd, voor wie Ameland mist, voor wie wel een opbeurende foto kan gebruiken: volg Facebook Ameland op z'n mooist. De fotografen gaan dagelijks op pad om nieuwe prachtige beelden van het eiland te schieten. Genieten op afstand.

FB Fotogroep Ameland is ook aan te bevelen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *