Lekker eten in Nescafé? Bieden!

HOLLUM – Het begon allemaal op het terras van Nescafé. Daar vertelde Ria over haar droom om naar Bonaire te verhuizen en dat verhaal was het begin van de crowdfungdingactie om haar en Anthony daar bij te helpen. Nescafé stelt een dinerbon t.w.v. € 50,– ter beschikking. Wie graag eens bij Nescafé wil eten – en wie wil dat nu niet – kan op die bon bieden, online of op de dag van de veiling 27 februari.

Dagelijks worden er nieuwe kavels ingebracht en de eerste online biedingen staan genoteerd. Er is al een bod gedaan op het boek van Dieuwke Brouwer, een schilderij, een vaas en het tegeltableau.

Een nieuwe kavel voor de Veiling van A naar B is een antiek skolkje, boeken over bomen, grassen en paddenstoelen, Rembrandt Bijbel, een icoon in lijst, boek Zilveren Camera, boek Vertellingen van Elise de Boer-Jongsma, antieke hanglamp, cursus Itaiaans, bal van de Cruyff Foundation en stationsklok.

Ook is er te bieden op een doosje met tientallen dia's van Hollum in de jaren '70, met beelden van Jan van de melkboer, de vuurtoren, De Zwaan, straatjes in Hollum, lupine tegen de kerkmuur, de hervormde kerk, Ome Hendrik en Tante Jet in doordeweekse kleren, Ome Hendrik en Tante Jet op hun zondags, de dijk, schapen. Stuk voor stuk plaatjes om te zoenen. 

Een andere kavel is de schitterende Bosatlas van Fryslân. De nieuwwaarde is € 119,95. Er kan al online geboden worden op deze kavel.

Er staat ook een schilderij van Tom Beijl in de catalogus en een gravure van Hollum van Jan Bulthuis. Die komen niet vaak op de markt, omdat de stads- en dorpsgezichten zeer geliefd zijn. Op de veiling Van A naar B is er te bieden op een kijkje in de Oosterlaan in Hollum met de grote kerk op de achtergrond. 

Een prachtig ingelijst tegeltableau van plateelschilderes Barbara Hofker uit Nes is ook een van de kavels voor de Veiling Van A naar B. Het eerste online bod is al gedaan. Verder is er te bieden op antiek boerenbont, antiek glaswerk, gegrafeerde borrelglazen uit Amsterdam, borrelglazen waarbij je moet 'buigen voor een borel', boeken over Historisch Boerderij-onderzoek, curiosa, klokken, walvisvaart, druksels van Hendrik Werkman, zeefdrukken, reliëfdrukken, eindedag glas en oranje vazen die zo oranje zijn als je ze nog nooit zag.

Het staat allemaal in de catalogus van de veiling Van A naar B, een catalogus die dagelijks groeit.

Ook vindt u er een dinerbon van 't Koaikershuus ter waarde van € 88,50: Avond van de Chef voor 2 personen inclusief een fles huiswijn. U kunt er op bieden op de avond van de veiling op 27 februari of online al een bod doen.

Ook op de rumcake (die nog gebakken moet worden) kan al online geboden worden.

In de catalogus staat verder ondermeer een serie luchtopnames van het wad, originele fotoafdrukken van de paardenreddingboot, twee Art Nouveau stoeltjes, antieke tinnen onderzetters met bloemetjes, prachtige boeken over antiek en boerderijen en een 18e eeuws Amelander bedsbankje.

Het zijn slechts enkele van de bijna 200 kavels.

De opbrengst is voor Van A naar B.

Hebt u nog kunst of antiek dat u beschikbaar wilt stellen, of een ontbijtbon of high tea-bon, neem dan contact op met de projectgroep Van A naar B.

Dat kan via een mailbericht of door een van de projectgroepleden aan te spreken: Liesbeth en Johan Dul-de Boer, Yde Raap, Carla Plagge of Jeanet de Jong.

De veiling is op 27 februari in De Zwaan om 16.00 uur. Inbrengen en bezichtigen van 15.00 – 15.45 uur.

Wie niet aanwezig kan zijn kan een online bod doen via het contactformulier van deze website.

Hieronder staan de foto's van vier nieuw ingebrachte kavels.

Kijk hier voor de complete catalogus.


Volg Ameland Axtueel op Twitetr1


 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *