Leienactie voor Clemenskerk

NES – Dinsdag 29 maart wordt tussen 10.00 en 11.00 uur de toren op de herbouwde Clemenskerk geplaatst.

Er zullen vele betrokkenen bij aanwezig zijn en voor publiek zal er – op veilige afstand – zijn te genieten van een spectaculaire hijsklus van het nieuwe en vertrouwde silhouet van de kerk.

Het parochiebestuur heeft onder meer de kinderen van groep 7 en 8 van de Kardinaal De Jongschool uitgenodigd. De kinderen zijn vanaf het begin na de brand betrokken bij de wederopbouw en hebben al menig actie gedaan om geld in te zamelen voor de kerk.

Leienactie

Het kerkbestuur grijpt de hijshappening aan om nog een sponsoractie te lanceren. Ze doen dat in de vorm van een leienactie. Een lei voor op het kerkdak is te sponsoren voor tien euro per stuk. De sponsor mag dan zijn of haar naam of een tekst achterop de lei schrijven die dan op het nieuwe dak komt te liggen. Er wordt op die manier niet alleen geld opgehaald voor de nieuwbouw en renovatie van de Sint Clemenskerk, maar het dak wordt dan ook nog eens gezegend met namen, gedichten, spreuken en goede wensen van alle sponsoren.

Actie Kerkherstel

De barometer van Actie Kerkherstel staat momenteel op bijna 86.000 euro. Het doel is om in totaal 200.000 euro op te halen. Voor de komende maanden staan er meer acties op stapel.

Na dinsdag komt er een tafeltje met leien in De Toel te staan, waar sponsoren hun leien na dinsdag kunnen betalen en beschrijven. De tafel zal een dag of tien blijven staan.

⇒ lees hier meer over  de Clemenskerk

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *