LeAm 5 – Kunstmaand en winterjassen

HOLLUM – Lesbos en Ameland beginnen op 1 september 2016 een correspondentie blog. Lees hier de eerste post, waarin onder meer staat hoe dit blog is ontstaan. Deel 3 is op 6 september 2016 gepubliceerd, nummer 4 is nog zoek.

Dag Eleonora,

We zijn bijna een maand verder en nu is er hier van alles gebeurd. Ik kwam plots in het ziekenhuis terecht en daardoor lag dit correspondentieblog even stil.

Na een verblijf van drie weken ben ik weer op het eiland en dat is heerlijk. Het ziekenhuis is toch wel een heel aparte wereld en als je ziek bent is de belangstelling voor wereldnieuws ook niet zo groot. Althans, zo was dat bij mij.

De eerste weken kon het nieuws me gestolen worden. Pas na twee weken was ik dermate hersteld dat ik weer belangstelling kreeg voor meer dan de infusen, sondevoeding, prikken, bloeddruk en temperatuur.

Als ik in de nacht wakker werd – en dat werd ik elke nacht wel een keer of twee, drie – dan ging ik even op mijn smartphone kijken naar het laatste nieuws. Daar las ik over een inzamelingsactie van winterjassen voor de vluchtelingen op Lesvos. Weet jij daar iets van? Zijn de jassen nog op het eiland aangekomen? Ik ben nu wel weer zeer benieuwd hoe de situatie daar bij jullie is.

Je schreef dat je voor een vluchtelingenorganisatie werkt. Ander werk dan je deed in de toeristenbranche. Wat doe je dan precies? Ik zag een paar prachtige foto's van je voorbijkomen. Hopelijk biedt de fotografie aanleiding om er opuit te gaan en van je eiland te genieten.

Hier op Ameland is de Kunstmaand begonnen. Voor het eerst in twintig jaar ben ik niet bij de opening. Dat komt dan volgend jaar wel weer. De vuurtoren staat er schitterend bij. Het is echt een blikvanger en publiekstrekker. Een aantal eilanders maakte zich heel erg druk om het project, want zij vonden dat de toren moest blijven zoals hij was. Ach, waar maakt men zich druk om, denk je dan, als je weet hoeveel grotere problemen er in de wereld zijn. Over een maand is de toren weer rood en wit gestreept, maar over een maand is het vluchtelingenprobleem nog lang niet opgelost.

Pas goed op jezelf, maak meer mooie foto's en geniet van je prachtige Griekse eiland.

Met groeten vanaf Ameland,

Jeanet

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *