Boek over wadlopen

HOLLUM – Natuurfotograaf Henk Postma heeft samen met Eveline Poll een boek gemaakt over wadlopen. De titel is ‘Het wad te voet’.

Wadlopen is het gebruik maken van het lage water om een tocht over de bodem van de Waddenzee te maken. Wadlopen wordt vaak geassocieerd met diepe geulen en zwaar slik; dit boek laat zien wat er nog meer te ontdekken valt.

‘Het wad te voet’ is een ode aan het wadlopen en geeft aan de hand van de foto’s van Henk Postma een beeld van alles wat een wadloper tegen kan komen tijdens zijn oversteek of naar een andere bestemming op het wad. Daarbij valt te denken aan de landaanwinningswerken, de kwelder, geulen, prielen, slenken en sporen in het zand of slik. Ook is er aandacht voor de historie en opkomst van het wadlopen.

Met heldere teksten van Eveline Poll krijg je als lezer in 204 pagina’s een fascinerend beeld van de veelzijdigheid van het waddengebied, vanuit het perspectief van de wadloper.

Het boek is vanaf half november te koop via www.wad-mooi.nl en in de boekhandel, á 24,95.

Fotografie: Henk Postma

Tekst en concept: Eveline Poll

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *