LeAm 18 – Een nieuw begin van iets dat al was

HOLLUM – Lesbos en Ameland beginnen op 1 september 2016 een correspondentie blog. Lees hier de eerste post, waarin onder meer staat hoe dit blog is ontstaan. Deel 17 is op 11 juni 2018 gepubliceerd.

Dag Jeanet,

Dat was een lange pauze van mijn kant. En ook hier is veel gebeurd.

Ik ben voor mijzelf begonnen als fotografe, Eleonora Pouwels Pure Photography dwz dat ik bruiloften, dopen, familiefoto's etc fotografeer maar ook mensen meeneem voor een fotoworkshop, wandelend, met een jeep of met de zeilboot. Op deze manier combineer ik 3 liefdes: het fotograferen, dit schitterende eiland en het toerisme. Ik heb 2 soorten workshops, "Meer met je mobiel" waar ik tips en tricks geef voor betere foto's met je mobiele telefoon en "Back to basics" voor al die mensen die een camera hebben maar voornamelijk op de automatische stand fotograferen. De basiskennis op een makkelijke manier uitgelegd. Niet saai in een lokaaltje maar in de mooie omgeving van Lesbos. En verder ben ik ook graag individueel met mensen of kleine groepjes onderweg! Een bedrijf beginnen in Griekenland?? Dat gaat niet zomaar… daar moet je wel wat voor doen! En het belangrijkste is een goede boekhouder zoeken, want je ziet al snel door de bomen het bos niet meer…

Maar goed, de aanhoudster wint en het is gelukt. Zelfs mijn website is in de lucht!

Movement on the Ground en Johnny de Mol. Ze doen zeker heel goed werk daar. Toen hij in Molyvos was heeft mijn vriendin, dezelfde waar Albert de Hoop en zijn vrouw mee gesproken had destijds, geprobeerd een gesprek te openen over de eenzijdige manier van berichtgeven. Lesbos kwam weer eens negatief in het nieuws wat weer een klap was voor het toerisme, aangezien iedereen weer beelden van 2015 voor het netvlies had komen en dus echt niet naar Lesbos op vakantie gaan dan. Hij gaf aan daar geen interesse in te te hebben en dat was erg jammer. Het was mooi geweest als we daar over hadden kunnen praten zodat we misschien in overleg een betere manier van berichtgeven hadden kunnen vinden, die goed is voor beide kanten.

Komende donderdag vlieg ik weer even naar Nederland, deze keer ga ik mijn dochter "wegbrengen" die daar gaat studeren. Het zal vreemd zijn terug te keren zonder haar. Helaas heb ik geen tijd om weer even Ameland aan te doen! Ik ben benieuwd hoe het daar in de zomer uitziet.

Leuk dat je familie bent, is het een mooie foto geworden?

Ik wens jullie nog een fijne zomer!! Tot nu toe is het warm genoeg geweest geloof ik!

Eleonora

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *