Avontuurlijk eten op Ameland

HOLLUM – Je kunt op Ameland avontuurlijk eten. Vier restaurants bieden deze zomer op zes woensdagen (Woensdag Walvisdag) menu's die geïnspireerd zijn op de reis van commandeur Hidde Dirks Kat en op die van zijn vrouw Jantje Jans, die thuisbleef toen haar man ter walvisvangst ging.

Culinaire Expeditie

Ameland is het Eiland van Hidde Dirks Kat en de zomer van 2018 is een zomer vol culinaire expedities. Tijdens Expeditie Ameland, het evenement dat eind mei plaatsvond, hebben restaurants De Griffel, Strand Ballum en StrAnders Culinaire Expedities verzorgd die lovend zijn ontvangen. Daarom presenteren de drie restaurants de bijzondere en bijzonder lekkere menu's in de maanden juli en augustus nog een keer. In de Zomer vol Culinaire Expedities doet De Piraat bij Nes ook mee. Er zijn twee Culinaire Expedities te beleven, de ene met het Hidde Kat-menu en de andere met het menu van de vrouw van Hidde Dirks Kat, Jantje Jans.

Hidde Kat menu en Jantje Jans menu

Geheel in stijl kunt u op zes woensdagavonden in juli en augustus op Culinaire Expeditie met Hidde Dirks Kat. In Nes en Hollum staat er een Hidde Dirks Kat driegangen keuzemenu klaar, in Ballum en Buren een Jantje Jans menu. De obers en serveersters vertellen u desgewenst het verhaal achter het menu.

Noteer het alvast in uw agenda en spreek af met vrienden en familie. 

De Culinaire Expedities zijn nog te reserveren voor:

  • Woensdag 15 augustus
  • Woensdag 22 augustus

Culinaire expeditie Hidde Dirks Kat

Eetlokaal De Griffel, Burenlaan 41, Hollum | Reserveren: 0519-554135 of www.degriffelameland.nl

Restaurant De Piraat, Oude Steiger 5, Nes | Reserveren: 0519-543138 of restaurantdepiraat@knid.nl

Bij De Griffel in Hollum beleeft u de barre reis van Hidde Dirks Kat mee met een driegangen keuzemenu van walvisvlees*, zeehondensoep*, mosselen, rendier*, blauwe bessen* parfait, gecombineerd met heerlijke zuurkool en scheepsbeschuit. Hoe ver gaat u mee op reis? De Piraat stelt een vergelijkbaar verrassend Hidde Kat-menu samen.

* voor deze ingrediënten zijn passende vervangers gevonden.

Een driegangen keuzemenu kost € 34,50 exclusief het Arctisch en Amelands Kookboekje, exclusief drankjes.

Culinaire Expeditie Jantje Jans

Restaurant StrAnders, Strandweg 71, Buren |Reserveren: 0519-543029 of WhatsApp: 06-10514376

Strandpaviljoen Ballum, Strandweg 24, Ballum | Reserveren: 0519-554024 of www.strandballum.nl

Bij Restaurant StrAnders in Buren en bij het Strandpaviljoen Ballum proeft u 250 jaar geschiedenis aan de hand van de lievelingsgerechten van zeven vrouwen van Ameland. Op het driegangen keuzemenu staan onder meer wadden witvis, rundersukade, mosterdsoep en zandaardappelen van Amelander bodem. Als afsluiter worden zoeternijen uit de 18e eeuw gepresenteerd.

Een driegangen keuzemenu kost € 34,50 exclusief het Arctisch en Amelands Kookboekje, exclusief drankjes.

lees hier over het Arctisch Kookboekje, dat bij de deelnemende restaurants te koop is voor € 5,– en ook verkrijgbaar is in de Amelander Musea en boekhandels. Het Arctisch Kookboekje past bij de tentoonstellingen die in Musem Sorgdrager in Hollum en Museum Swartwoude in Buren zij te zien en is een intererssante en leuke aanvulling op uw Culinaire Expedities.

Zomervertellingen en films

Ameland is in 2018 het Eiland van Hidde Dirks Kat. De zomer van 2018 is een Zomer vol Verhalen en het is een Zomer vol Films én een Zomer vol Culinaire Expedities. De zomervertellingen zijn in juli en augustus in de Amelander Musea te beluisteren en als het weer meezit ook in de vuurtoren. Bekijk hier het vertelprogramma. In Museum Sorgdrager worden films vertoond waarin woeste avonturen, walvissen en de walvisvaart een rol spelen. Het programma van een Zomer vol Films wordt binnenkort bekend gemaakt.

Meer informatie www.eilandvan.nl en www.amelandermusea.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *