LeAm 11 – Het voorjaar komt eraan

HOLLUM – Lesbos en Ameland beginnen op 1 september 2016 een correspondentie blog. Lees hier de eerste post, waarin onder meer staat hoe dit blog is ontstaan. Deel 10 is op 25 januari 2017 gepubliceerd.

Dag Eleonora,

Schoorvoetend komen de krokussen boven en de sneeuwklokjes staan al volop in bloei. Toch zet ik nog even de foto met de kerstboom bij dit bericht, want wat was dat leuk dat jij even op de fiets van Nes naar Hollum reed, het hoofdkantoor van Waddenpost aandeed en bij ons aan tafel een broodje at. Jij was op familiebezoek in het land en nam een dag voor jezelf en besloot toen naar Ameland te rijden en daar de fiets te pakken. Ik heb al diverse foto's gezien die je op je fietstocht maakte.

Dat we vanaf Hollum samen even naar Ballum fietsten om burgemeester Albert de Hoop de hand te schudden was ook al zo geweldig. Door de burgemeester zijn wij in contact gekomen met elkaar en daaruit is dit correspondentieblog weer ontstaan. Albert de Hoop noemde in zijn Nieuwjaarsrede ook de toestand in de wereld en dan speciaal die op Lesbos. De burgemeester wil wel wat doen voor jullie eiland, omdat hij er geweest is en de toestand met eigen ogen heeft aanschouwd en het hem aan het hart gaat. Het kan best zijn dat het bezoekje nog een staartje krijg, een mooi staartje.

Inmiddels zijn we weer een paar weken verder. Jij vertelde toen over de tenten op het eiland die niet winterbestendig zijn. Hoe staat het daar nu mee? De winter is nog niet voorbij, ook al komen de voorjaarsbloemetjes langzaam weer uit de grond.

Maakt Lesbos zich ook weer op voor een nieuw toeristenseizoen, zoals wij hier op Ameland? Bestaat er nog een toeristenseizoen op Lesbos? Jij werkt inmiddels niet meer als gids en reisleidster, omdat er geen klanten zin, maar voor een organisatie die middenin de vluchtelingenproblematiek zit. Wat is jouw rol? Wat doe jij precies? Of kun je toch je taak als reisleidster weer oppakken?

Het is voorjaarsvakantie en Carnaval staat weer voor de deur. Niet dat dit op Ameland wordt gevierd; het eiland ontvangt dan juist veel Carnavalontvluchters. Een heel ander soort 'vluchteling' dan waar jullie op Lesbos mee te maken hebben.

Ik hoop zeker nog eens een tegenbezoek aan Lesbos te maken. Het lijkt me geweldig om jouw eiland te zien. Hoe, wat en wanneeer moet ik nog uitvogelen, maar het staat op de planning. Nu de details nog.

Groet van een stormachtig (gisteren) en voorjaarsachtig (vandaag) Ameland.

Jeanet

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *