Landelijke intocht Sinterklaas in Dokkum

DOKKUM – De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op 18 november in Dokkum. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten varen met hun boot naar Dokkum en worden daar door burgemeester Marga Waanders verwelkomd. De Sint gaat daarna op zijn paard verder naar het centrum van de stad.

Burgemeester Waanders van Dongeradeel is wat trots dat de keuze op de hoofdplaats van haar gemeente is gevallen. Ze nodigt alle kinderen uit om op de kade te staan en de Sint toe te zingen. Gemeente Dongeradeel werkt samen met de NTR tv-omroep om er een mooi programma van te maken. De landelijke intocht is op televisie te zien.

Vanuit Madrid schijnt er positief op het nieuws te zijn gereageerd. De Sint vindt het leuk dat hij dit jaar in Noord Friesland aankomt. Hij kijkt nu al uit naar de intocht in november.

Sinterklaas hoeft vanuit Dokkum niet te ver te varen naar Ameland. Daar komt hij op dezelfde dag aan.

lees hier over Sinterklaas op Ameland

lees hier van alles over Sinterklaas en de Zwarte Pieten

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *