Lancering Postcode Loterij Buurtfonds

AMSTERDAM – Lokale organisaties, zoals buurthuizen en speeltuinverenigingen, kunnen vanaf vandaag bij het Postcode Loterij Buurtfonds aankloppen voor een financiële bijdrage voor hun buurtproject. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van een gemeenschappelijke moestuin, het organiseren van een buurtfestival, of het opknappen van de speeltuin. Om een goed idee snel vleugels te geven, is de aanvraagprocedure kort.

De afgelopen periode zijn er al 39 buurtprojecten gefinancierd waaronder: de verbouwing van het Koetshuis in Nieuw-Dordrecht, de vernieuwing van de speeltuin Oosterveld in Odoorn en een nieuwe koeling voor de dorpswinkel in Eext. Deze projecten maken ieder op een eigen manier Nederland een beetje mooier.

Buurtprojecten

In Rottevalle wordt het speciale kunstproject Mei Makke ondersteund. Stichting MFC It Werflân wil de sociale cohesie in het dorp versterken door honderden mensen van jong tot oud samen een duurzaam kunstwerk te laten maken. “We zijn erg blij met de financiële bijdrage van het Postcode Loterij Buurtfonds”, zegt Hennie Meppelink van Stichting MFC It Werflân.“Het kunstproject leeft in het dorp. Inwoners worden actief benaderd, ook mensen die niet gemakkelijk meer hun huis uit komen. Daarnaast betrekken we schoolkinderen en hun ouders erbij.”

Het Postcode Loterij Buurtfonds is blij met de vele lokale initiatieven. “Het kunstwerk in Rottevalle is een mooi voorbeeld van waar wij voor staan: sociale cohesie en duurzaamheid”, legt Tatiana van Lier van het Postcode Loterij Buurtfonds uit. “Ook de buurtprojecten in Nieuw-Dordrecht, Odoorn en Eext dragen wij een warm hart toe. Ze onderstrepen het belang van een actieve buurt, waar mensen samen hun leefomgeving mooier willen maken!”

Korte aanvraagprocedure

De aanvraagprocedure bij het Postcode Loterij Buurtfonds is snel en eenvoudig. Het moet gaan om een project dat voor iedereen toegankelijk is en van de buurt een leukere plek maakt. Om een goed idee snel uit te kunnen voeren, staat de financiële bijdrage binnen twee tot zes weken op de bankrekening van de vereniging of stichting. Door inzichtelijk te maken welke buurtprojecten er allemaal gefinancierd worden hoopt het Postcode Loterij Buurtfonds alle bewoners in Nederland te inspireren ook in actie te komen voor zijn of haar buurt. Aanvragen kunnen het hele jaar worden ingediend. 

Postcode Loterij Buurtfonds voor een mooier Nederland

Het Postcode Loterij Buurtfonds is opgezet om buurtprojecten te ondersteunen zodat ze snel gerealiseerd kunnen worden en om buurtbewoners te inspireren om in actie te komen. Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de 500 en 5.000 euro. Het Postcode Loterij Buurtfonds is onderdeel van Stichting DOEN en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Postcode Loterij. Benieuwd naar de gefinancierde projecten bij jou in de buurt? Zie www.postcodeloterijbuurtfonds.nl

Over de Nationale Postcode Loterij – de samenleving wint altijd 

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. 

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen huishoudens mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 105 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 6,2 miljard euro aan mens en natuur geschonken. UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun. 

De Postcode Loterij is met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.postcodeloterij.nl   

Stichting DOEN: Aanjager van voorlopers

Stichting DOEN gelooft in een groene, sociale en creatieve samenleving. DOEN ondersteunt vernieuwende initiatieven van voorlopers en geeft deze een vliegende start. Zo kunnen zij anderen inspireren en laten zien dat verandering mogelijk is. DOEN is opgericht door de Nationale Postcode Loterij om vernieuwende initiatieven te steunen en ontvangt hier jaarlijks een bijdrage voor. http://www.doen.nl

Bron Postcode Loterij

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *