Lammetje met twee snuitjes zieltogend

BUREN – Aan de Kooiweg bij Buren is gisteren bij schapenboer Andries Molenaar een lammetje geboren met twee snuitjes. Moederschaap beviel van één gezond lammetje, maar het misbakseltje kon niet op de natuurlijke manier het geboortekanaal verlaten. Het bekken van de moederschaap is te nauw voor een dubbele kop: de dierenarts deed een keizersnee. Het ene lammetje en het schaap zijn monter; het lammetje met twee snuitjes, twee paar ogen – de oogjes knipperen tegelijk  – en één stel oortjes is zieltogend. Het diertje krijgt melk met een sonde, want anders gaat de melk via het ene bekje naar binnen en komt het door het andere snuitje weer naar buiten. Af en toe laat hij een geluidje horen, maar veel kracht zit daar niet in. Waarschijnlijk heeft het longontsteking opgelopen en de verwachting is dat hij het niet zal redden. 

Schapenboer Molenaar had nog nooit eerder zo’n misbaksel in zijn kudde. Vlak na de bevruchting moet er iets zijn misgegaan. Meestal eindigt een dergelijk foutje van de natuur niet in een compleet lammetje en nooit bijna nooit wordt zo’n speling der natuur levend geboren. De tweesnuit van de Kooiweg is een uitzondering.

– het lammetje is in de nacht van dinsdag op woensdag doodgegaan – 

>>> lees hier over een eerder bijzonder lam op Ameland: Het naakte lam

>>> lees hier over het Misbaksel – Lam met Januskop

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *