RSS
Zoeken

Lading MSC Zoe deels openbaar

Geplaatst op: 11 mei 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

GRONINGEN - Op 1 maart 2019 deed RTV Noord een Wob-verzoek om inzage te krijgen in de laadbrief of laadbrieven van de MSC Zoe en alle documenten die daarop betrekking hebben.

Op basis van uw verzoek zijn 26 documenten geselecteerd, schrijft Rijkswaterstaat op 9 mei aan RTV Noord. Het betreft een lijst van alle ruim 8000 containers die zich op het tijdstip van de ramp aan boord van de MSC Zoe bevonden, een lijst van de 342 in zee geraakte containers, correspondentie intern RWS en met vervoerders, en verslagen van het crisisbijeenkomsten waar over containerlijsten is gesproken. Deze documenten zijn opgenomen in de inventarislijst, die hieronder via de link is in te zien. "In diverse documenten staan passages over onderwerpen die buiten het bereik van uw verzoek vallen," schrijft RWS. De rijksdienst heeft naar aanleiding van het Wob-verzoek de documenten openbaar gemaakt maar gedeeltes van de documenten onleesbaar gemaakt. Bedrijfs- en fabricagegegevens die vertrouwelijk aan de overheid zijn medegedeeld worden niet openbaar gedeeld.

Burgemeesters Ineke van Gent en Bert Wassink van Schiermonnikoog en Terschelling reageren op Twitter verbolgen over de globale openbaarheid van de MSC Zoe gegevens. "Te gek voor woorden. We moeten weten wat er in zit!" zegt Van Gent. "Meer vragen dan antwoorden," zegt burgemeester Wassink. "Als burgemeester wil ik weten wat voor lading kan aanspoelen en welke risico's er zijn," briest Van Gent verder. Zij gaat dinsdag aanstaande naar Den Haag om bij het debat in de Tweede Kamer te zijn.

bekijk hier, bij 2/2, de deels grijs gemaakte lijst van lading van de MSC Zoe.

Dossier Zeecontainers

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?