Laatste werkzaamheden aan de dijk

NES – Het is april en dat betekent dat het stormseizoen voorbij is. De aannemerscombinatie Van den Herik – Jansma gaat verder met de werkzaamheden buiten de bouwkuipen. In deze nieuwsbrief meer informatie over wat er gaat gebeuren vanaf april t/m juni 2018. Want eind juni moet de dijk helemaal klaar zijn!

 

Bypasses verwijderen en asfalteren

Zodra we mogen beginnen met het afbranden van de damwanden, start de aannemer ook met het verwijderen van de bypasses bij de duikers. Als de bypasses zijn verwijderd, worden de wegen langs de duikers weer recht getrokken. Deze werkzaamheden duren tot eind mei. Daarna starten we met de resterende asfaltwerkzaamheden en wordt op alle weggedeelten, inclusief de dijkovergangen, nog een slijtlaag aangevraagd. Eind juni 2018 zijn we hier klaar!

Wegafsluitingen

Vanaf 23 april worden de volgende weggedeeltes afgesloten:

  • Tussen dijkoversteek Skuteweg tot Ballumerbocht, buitendijks. Fietsers kunnen wel binnendijks fietsen.
  • Tussen Ballumerbocht tot Veerweg, Nes, alleen buitendijks. Fietsers en wandelaars kunnen gebruik maken van de binnendijkse weg.
  • Tussen Buremersteiger tot Koaiplaats/Het Oerd, alleen buitendijks. Fietsers en wandelaars kunnen van de binnendijkse weg gebruik maken.
  • De dijkovergang naar de aanlegplaatsen van de Ballumerbocht blijft wel begaanbaar vanaf de binnendijkse weg.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *