Eerste drie aprilweken recordwarm

WAGENIUNGEN – MeteoGroup heeft berekend dat april tot dusver sinds 1901 nog nooit zo warm is verlopen als dit jaar. In De Bilt bedroeg de gemiddelde etmaaltemperatuur over de eerste 22 aprildagen namelijk 12,6 graden en dat is 0,2 graden hoger dan het oude record uit 2009.

Gedurende deze periode steeg de temperatuur op negen dagen tot 20,0 graden of hoger en op drie dagen was er sprake van een zogenaamde ‘zomerse dag’, met een maximumtemperatuur van tenminste 25,0 graden. 

Zomerse dagen in april zijn nog vrij zeldzaam. Slechts elf aprilmaanden sinds 1901 hadden in De Bilt minstens één zomerse dag en maar twee aprilmaanden (in 2007 en 2011) hadden er méér dan drie. April 2007 blijft wat dat betreft de absolute topper met zeven zomerse dagen. 

Het uitzonderlijke warme weer is dit jaar voorlopig voorbij, de laatste aprilweek zal zelfs aan de koele kant gaan verlopen.

lees hier meer over de lente

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *