Laatste dienst Ballumer Vermaning

BALLUM – Op zondag 3 februari vindt om 10 uur de laatste dienst plaats in de Vermaning van Ballum. Na 130 jaar sluit de Doopsgezinde kerk aan de Camminghastraat haar deuren. Hetzelfde lot was twee nog oudere Vermaningen in Ballum in de 19e eeuw beschoren.

De diensten van de Federatie Doopsgezind Gereformeerd Ameland worden in Ballum worden voortgezet in de Hervormde kerk een eindje verderop.

De eilandbrede laatste dienst van de Gemeente op 3 februari wordt geleid door ds. Rob B.Workel en organist is zr. Grietje Borsch-Bakker.

Een Vermaning sluiten gebeurt altijd met pijn in het hart, maar ook in de wetenschap met de woorden uit gezang 320:3: "Maar niet met steen en hout alleen is 't grote werk gedaan. 't Zal om onszelve gaan." Dat laat de Federatie weten.

De kerk is verkocht aan Hotel Nobel in Ballum. Wat ermee gaat gebeuren is nog niet bekend.

>>> lees hier over het orgel in de Doopsgezinde kerk in Hollum

Koopplein Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *