Laatste dag stemmen Sponsoractie Kabelnoord

DOKKUM – 'Goed Foarelkoar' is de sponsoractie van Kabelnoord. Dat heeft Kabelnoord goed voormekaar.

Iedereen die in het Kabelnoord-gebied woont kan een lokaal project indienen en sponsorgeld verdienen. In september kon er op de projecten worden gestemd en vandaag is de laatste dag.

Het project met de meeste stemmen, los van de categorie, krijgt € 2500,- sponsorgeld.

Daarnaast is er 3 x € 1500,- beschikbaar en verdeelt de jury van Kabelnoord ook € 2000,-. 

Er kunnen nog projecten worden aangemeld. 

Amelander projecten zijn Muzikaal BootwaterenZonnebloem Ameland, Rôggefeest en Vocalis.

MUZIKAAL BOOTWATEREN

Iedere derde zaterdag van juni wordt in Hollum op Ameland “Muzikaal Bootwateren” georganiseerd, een festival met optredens van dweilorkesten en shantykoren. Daarnaast is er een demonstratie van de paardenreddingboot en is er een verscheidenheid aan straattheater. Ook voor de kinderen zijn er diverse activiteiten.

ZONNEBLOEM VOOR ALLE GASTEN VAN AMELAND

De Zonnebloem op Ameland besteedt veel aandacht aan haar gasten. De gasten komen uit alle vier de dorpen. De organisatie probeert vier x per jaar een betaalbaar uitje te organiseren, voor zieken, gehandicapten en eenzame, alleenstaande ouderen. Een uitstap met de zeehondenboot en daarna een buffet met elkaar lijkt ons erg mooi. Of als de reddingboot uitgaat en dan daarbij zijn met de rondvaartboot, daarna een buffet aan boord. Veel mensen eten altijd alleen en met elkaar is dat zoveel gezelliger.

ROGGEFEEST

Straatfestival 't Rôggefeest trekt jaarlijks 10.000 bezoekers naar Ameland voor een knallend en vrolijk straatfestival. Het Dorp Nes wordt omgetoverd tot een waar festivalterrein.

EINDJAASCONCERT VOCALIS

Eindjaarsconcert op 30 december 2016 van het Amelander Vocaal Ensemble Vocalis o.l.v. dirigent Gijsbert de Jong. Vocalis zingt hun repertoire a cappela.

⇒ Stemmen kan via deze link

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *