Heemkundeproject ‘Op avontuur op Ameland’

NES – Leerkrachten van de Amelander scholen maakten afgelopen maandag voor het eerst kennis met het heemkundeproject ‘Op avontuur op Ameland’ voor scholieren. Het project is een initiatief van Joke Mosterman en Peter Kienstra in samenwerking met Stichting Amelander Musea en de Amelander scholen. Het doel van het project is de Amelander scholieren meer over hun omgeving te laten leren door tien themamiddagen in een schooljaar te organiseren. In dit schooljaar worden nog proefprojecten uitgevoerd zodat het project inhoudelijk kan worden bijgesteld. Naar verwachting zal het dan in het volgende schooljaar worden geïntroduceerd.

Joke Mosterman en Peter Kienstra hebben vier jaar aan dit project gewerkt. Inmiddels is er een website in aanbouw die opavontuuropameland.nl heet. Hij is te vinden op de Links-pagina.

lees hier meer over ‘Op avontuur op Ameland’

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *