Kyra Brouwer pakt tweede plaats in Franeker

FRANEKER – Kyra Brouwer van Nes, lid van de loopgroep Hugo Veenker, heeft in Franeker afgelopen zaterdag een heel mooie tweede plaats behaald op de 5 km Pepernotenrun, met een nieuw persoonlijk record van 20.27 minuten. Zij liep tot 3 km aan kop en werd toen bijgehaald door de uiteindelijke winnares Lieneke de Jong uit Grou. Kyra moest een klein gaatje laten om uiteindelijke 10 seconden achter de winnares te finishen.

Jacob van de Galiën uit Dokkum en Richie Azombo uit Heerenveen, ook beide trainend bij Hugo Veenker, completeerden het succes door respectievelijk de 5 en de 16 km te winnen. Met een tijd van 16.10 minuten keerde Jacob met de eerste prijs op zak naar Dokkum terug. Thirza van der Heide uit Dokkum maakte het succes van de loopgroep nog groter door op een 20e plaats te eindigen in een nieuw persoonlijk record van 30.52 min.

Alle vier deze atleten staan op 14 december aan de start op de 5 km bij de Ameland Adventurerun en het doel van Jacob van de Galiën en Kyra Brouwer is om daar een top 5 klassering te noteren op de 5 km terwijl Richie Azombo voor een top 5 op de halve marathon gaat.

Door Hugo Veenker

tik Kyra inbij ZOEKEN om meer over hardloopster Kyra Brouwer te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *