KwadrantGroep beperkt bezoek op locaties

HOLLUM – KwadrantGroep wil er alles aan doen om haar kwetsbare groep cliënten te beschermen. De gezondheid van bewoners en medewerkers gaat Kwadrant boven alles. Daarom treffen de zorgorganisatie op de locaties van Elkander, De Friese Wouden en Palet een aantal maatregelen. Die maatregelen gelden ook voor De Stelp in Hollum.

Kwadrant bericht het volgende: Per cliënt is één bezoeker tegelijk toegestaan. Kom dus niet met meerdere bezoekers. Dit is een ingrijpende maatregel. Onze zorgprofessionals gaan er alles aan doen om de dagen voor de bewoners zo fijn mogelijk te laten verlopen en bewoners de aandacht te geven die nodig is.

Alle vormen van dagbesteding zijn geannuleerd. Dit geldt voor zowel cliënten die zelfstandig wonen als voor bewoners van locaties.

Er wordt niet meer in grote groepen tegelijk in de restaurants gegeten. Bewoners gaan apart van elkaar en in kleine groepjes in het restaurant eten, of ze krijgen de maaltijd in hun eigen appartement geserveerd. Voor externe cliënten gaan de restaurants dicht. Bewoners van aanleunwoningen die gebruik maken van een restaurant, krijgen maaltijden thuis bezorgd.

Vrijwilligers die tot de risicogroep behoren (volgens RIVM richtlijn 70plussers met een kwetsbare gezondheid) worden gevraagd voorlopig niet naar locaties te komen.

Vrijwilligers die niet tot de risicogroep behoren hebben we hard nodig! We roepen hen vooral op om wel te komen. Het kan zijn dat deze vrijwilligers ingezet worden op andere momenten en bij andere werkzaamheden en ter ondersteuning van de zorgprofessionals.

Het coronavirus vraagt veel van onze zorgprofessionals, onze bewoners en cliënten én van de naasten van onze cliënten. We weten dat zij zich zorgen maken om hun dierbaren. Wij doen er alles aan om deze periode voor onze kwetsbare bewoners en cliënten zo goed en comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Voor bezoekers geldt altijd: komt niet naar een locatie wanneer u de volgende klachten heeft 

  • Neusverkoudheid
  • Hoesten
  • Keelpijn
  • Koorts

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *