Ameland niet op slot, wel advies Blijf Thuis

NES – Blijf thuis als je niet weg moet, ga niet op reis in deze tijd. Dat is het algemene advies in de strijd tegen uitbreiding van het coronavirus. Ameland gaat niet op slot, maar er wordt wel geadviseerd nu niet de vakantie op het eiland door te brengen en dus niet af te reizen naar Ameland.

Wagenborg Passagierdiensten neemt vanaf maandag 16 maart minder mensen mee op de veerboot. Wagenborg schrijft het volgende over de maatregel op haar website: "Om onze reizigers de gelegenheid te geven een sociale afstand van 1,5 meter tot andere personen in acht te nemen, beperken wij het maximale aantal passagiers op onze schepen tot een derde van de normale capaciteit. Dit geldt voor al onze afvaarten van de veerdienst, sneldienst en watertaxi. De maatregel ging op maandag 16 maart in. 

Limiet aan reizigers

Na overleg met de veiligheidsregio heeft Wagenborg besloten de capaciteit van de schepen terug te brengen naar 1/3 van de maximale capaciteit. Dit om de voorgeschreven sociale afstand te kunnen handhaven.  

Dat betekent concreet dat de Sier en Oerd tussen en Holwerd maximaal 400 passagiers vervoeren en de Rottum en Monnik van Lauwersoog naar Schiermonnikoog met maximaal 350 mensen varen.

De sneldiensten kan door de maatregel maximaal 16 passagiers meenemen en de Watertaxi niet meer dan 4.

Er geldt geen restrictie voor personenauto's, meldt Ger van Langen van Wagenborg Passagiersdiensten. Wel wordt de inzittenden actief geadviseerd om in de auto te blijven zitten.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *