Kuritsa Clowns op Ameland

HOLLUM – Elke vrijdagmiddag reist een Kuritsa Clown naar Hollum op Ameland. Daar woont André Metz, die wat blij is met het bezoek.

Adriana Westra wisselt af met Leni Ruigrok van der Werve. Vrijdag 22 januari is het de beurt van Kuritsa Clown Leni. Westra uit Dokkum richtte in 2003 de stichting op.

De Kuritsa Clowns zijn clowns met een missie. “De clowns van Stichting Kuritsa brengen liefde, aandacht en ontspanning bij zieke, eenzame en kansarme mensen in Nederland,” vertelt Adriana Westra op de website. Kuritsa clown Leni wandelt met André, die meervoudig gehandicapt is. Ze zingt een liedje, blaast een ballon op of haalt een grap uit met een van de attributen uit haar kleurige tas. De clownsneus en de veelkleurigheid van het clownskostuum dienen als middel ter communicatie. En niet alleen André geniet van de clowns. De Kuritsa Clowns maken regelmatig een ronde door De Stelp en bezoeken dan meer mensen.

De Kuritsa Clowns komen sinds juni 2009 elke vrijdag naar Zorgcentrum de Stelp in Hollum. De overtocht en de busreis krijgen ze gesponsord door Wagenborg en Arriva. Daar zijn ze heel blij mee, want de Kuritsa’s vragen geen geld voor hun bezoek. Het een en ander kost natuurlijk wel geld. De vervoerskosten op het vasteland van en naar de boot, de kleding en attributen, de schmink en de website, het kost allemaal centen. In de hal van De Stelp staat een collectebus speciaal voor de Kuritsa Clowns. Daar kunnen flessenbonnen in worden gedeponeerd. Van dat geld worden de onkosten betaald.

Kuritsa Clowns werd Clowns4Care, de gesponsorde banner staat in de bannerladder

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *