RSS
Zoeken

Kunstmaand op Klein Vaarwater

Geplaatst op: 07 oktober 2019 - Categorie: Kunst & Cultuur

BUREN - Kunstmaand Ameland. In de maand november dient Ameland als één grote expositieruimte en exposeren ongeveer honderd professionele kunstenaars, afkomstig uit o.a. Scandinavië, Duitsland en Nederland, hun werk in deze inspirerende omgeving.

In alle vier dorpen op Ameland zijn toeristische locaties smaakvol en origineel ingericht voor exposities. Het landschap van Ameland biedt een speciaal decor voor kunstprojecten die over het hele eiland verspreid staan.

Kunst op Klein Vaarwater
Kunstenaares Hannah Kockx werkt als beeldend kunstenaar in uiteenlopende disciplines: tekenen, etsen, collage, kunstenaarsboeken, schilderen. Natuur, muziek en literatuur zijn inspiraties. 'Ameland is voor mij en een bevriende groep kunstenaars een jaarlijks terugkerend ankerpunt, om te werken en (natuur)impressies uit te wisselen. En het eiland was de inspiratiebron van veel van mijn kunstenaarsboeken, ze zijn als het ware visuele dagboeken'.

Andrea Cziesso volgde haar opleiding voor Kostuum-Design aan de HAW in Hamburg en begon toen ook met schilderen. In 1992 begon zij bij Drukkerijen te werken, waar zij van begin af de ontwikkeling van de computertechniek voor drukprocessen volgen kon. Met Photoshop 1.0 maakte zij haar eerste digitale afbeeldingen. Haar inspiratie doet zij op in sprookjes, bij het theater, door gekke verhalen en bij de Oude Meesters.

Voor haar werk op Ameland, heeft Carola Mokveld zich beperkt tot Encaustiek. Encaustiek komt van het Griekse woord enkaio dat ‘inbranden’ betekent. Het is een van de alleroudste verfsoorten en was al in de Oudheid bekend bij de Egyptenaren en de Grieken. 
Carola Mokveld heeft aan deze aloude schildermethode nieuwe aspecten toegevoegd. Ze laat zich inspireren door het eiland, de strand- en zeegezichten, maar ook is haar werk soms abstract. In deze Kunstmaand zal zij ruim twee keer een week werken als artist- in-residence, op het eiland. Hierdoor kunt u de kunstenaar mét de gebruikte techniek aan het werk zien.

lees hier meer over Kunstmaand Ameland en de thema's tot nu toe

Relevante dossiers: Ondernemend Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?