Eelke Bakker weer achterkleinkind

DOKKUM – Eelke Bakker, met zijn 109 jaar de oudste Nederlandse man, heeft er weer een achterkleinkind bij. Bakker werd op 28 juli 1910 geboren in Ballum op Ameland. In 2017, hij was toen net nog 106, bezocht hij zijn geboortedorp en maakte hij een rondrit door Ballum tijdens de Ambachtelijke Dag. De volgende dag was hij jarig en de fanfare speelde speciaal voor hem het 'Lang zal hij leven'. 

De kleine Valantina werd op 5 augustus 2019 geboren, zij is de dochter van kleindochter Lilian Bakker en Aant de Jong. Tussen Bakker en zijn achterkleindochter zit een leeftijdsverschil van meer dan een eeuw, van 109 jaar.

In september 2019 kwam er nog een achterkleinkind bij. Eelke Bakker heeft 4 kinderen waarvan één is overleden, 11 kleinkinderen, 14 achterkleinkinderen en 7 achter -achterkleinkinderen en 1 keer 5 geslachten.

Geertje Kuijntjes is de oudste vrouw van Nederland en de oudste Nederlander. Zij is geboren in 1905 en werd op 19 juli 2019 114 jaar oud.

⇒ bekijk hier een serie foto's van Bakker op RTV NOF

tik Eelke Bakker in bij ZOEKEN om meer over Eelke Bakker te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *