Kunstmaand in Museum Sorgdrager

HOLLUM – De Kunstmaand pakt in Museum Sorgdrager uit met schilderijen van Henk Helmantel. Daar hangen olieverven van het puttertje en andere vogeltjes, daar zijn interieurs met het mooiste licht door kleine raampjes te zien en stillevens met wormstekige appel die er ondanks de vlekjes op de huid als om op te vreten bij liggen.

Henk Helmantel put inspiratie uit het werk van illustere voorgangers en schildert graag voorwerpen met een ‘verleden’. Helmantels werk is overduidelijk gemaakt door een schilder die in de twintigste eeuw zijn opleiding en vorming heeft gehad. Het werk van de Groninger oogst in brede kring waardering, in Nederland en ook internationaal. Het zijn schilderijen die gemaakt zijn door een schilder die nog steeds gelooft in de schoonheid als een wezenlijk doel van zijn arbeid met penseel, paletmes en olieverf.

lees hier over de Kunstmaand

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *