Jeugdjournaal zorgt voor gebroken kunst

BALLUM – Een bezoekje van een cameraploeg van het Jeugdjournaal resulteerde in een gebroken Kunstmaand kunstwerk van kunstenares Hiltje Talsma op de vloer van het gemeentehuis. Het Jeugdjournaal draaide gistermiddag een item over hockey op Ameland en volgde de hockeyers naar het gemeentehuis voor een onderhoud met de wethouder.

“De camera kwam ineens onze kant op,” vertelt de ongelukkige Hollumer die uiteindelijk het keramieken kunstwerk van de sokkel stoot. “De mensen stapten naar achteren en ik uiteindelijk ook, maar daar stond dus een kunstwerk.” Het eindigde aan gruzelementen op de hardstenen tegels. “Ik heb netjes mijn gegevens achtergelaten, dus ik hoor het wel.”

Elk jaar sneuvelt er wel iets van de Kunstmaand kunstwerken, is het niet een glazen object dan is het wel een groot beeld dat omwaait in de storm. Ook heeft de Kunstmaand wel eens last gehad van mensen met lange vingers.

lees hier Hockey op het gemeentehuis

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *