Hockey op het gemeentehuis

BALLUM – Woensdag 20 november was een belangrijke dag voor hockeyers op Ameland. Op het programma stond een gesprek tussen vier vertegenwoordigers van de gemeente, waaronder wethouder Bruins Slot, en vier van de hockey initiatiefnemers, waaronder twee bestuursleden van SC Nes-Buren. Onderwerp van gesprek was de toekomst van deze sport op het eiland.

"Het gezelschap had een constructief overleg over het zaalhockeyprobleem," schrijft Pascale van Nouhuys. Het probleem? De hockeysticks veroorzaken groeven en strepen op de sportzaalvloer. De sporters proberen nu zelf een bescherming om de krul van de stick te creëren, wat de impact op de sportvloer moet doen verminderen. Er wordt zelf iets bedacht, want er is op de markt geen bruikbaar product gevonden dat voorkomt dat de stick de vloer beschadigt. Als de eigen oplossing succesvol is, dan is de gemeente bereid groen licht te geven aan zaalhockey in de Amelander sporthal.

Het langere termijn doel, het vinden van een buitenlocatie voor veldhockey, kwam ook aan bod. Een buitenveld voor hockey heeft meer voeten in aarde dan een sok om een stick; een geschikte locatie ligt niet voor het oprapen. De gemeente en de sporters zijn het erover eens dat, als er een veld komt, het een multifunctioneel veld moet worden. Een paar ideeën passeerden de revue en samen worden die ideeën op haalbaarheid onderzocht.

De besprekingen met de wethouder werden omlijst door het Jeugdjournaal, dat naar Ameland kwam om een aflevering van hun programma 'Dwars' te wijden aan hockey op Ameland vanuit het perspectief van de jeugd. Het Jeugdjournaal filmde de kinderen tijdens hun training in het sportzaaltje van Klein Vaarwater en daarna mochten er twee met het Jeugdjournaal team mee naar Ballum. Na het volwassenen overleg, mochten de twee kinderen, onder het oog van de camera, met de wethouder om de tafel, om het belang van hun sport te onderstrepen.

De beelden worden zaterdag 23 november om 19:00 uur uitgezonden op NPO 3, in het Jeugdjournaal.

lees hier Jeugdjournaal zorgt voor gebroken kunst

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *