RSS
Zoeken

Kunstmaand in Klein Vaarwater

Geplaatst op: 08 november 2019 - Categorie: Kunst & Cultuur

BUREN – In gebouw De Boeg van Klein Vaarwater exposeren drie kunstenaars, met heel verschillend werk. Als eerste kom je werk van Carola Mokveld tegen, dan Andrea Cziesso en als laatste Hanna Kockx.

Carola Mokveld
Zij maakte voor Ameland werk in de techniek encaustiek. De verf wordt bij encaustiek gemaakt door pigmenten te vermengen met gesmolten bijenwas en hars. Het is een van de alleroudste verfsoorten, die al in de Oudheid bekend was bij de Egyptenaren en de Grieken. Carola Mokveld heeft aan deze aloude schildermethode nieuwe aspecten toegevoegd. Ze werkt de ene keer op paneeltjes, dan weer op of met restjes en gevonden voorwerpen. Het zijn altijd materialen met een verhaal. Ze laat zich inspireren door het eiland, met strand- en zeegezichten en soms abstract werk. In deze Kunstmaand is ze twee keer een week als artist- in-residence op het eiland.

Andrea Cziesso
Op de panelen, iets verderop in de hal, hangt werk van Andrea Cziesso. Zij werkt met digitale technieken en bewerkt foto’s tot het kunstwerken zijn met een knipoog naar beroemde schilderijen. Cziesso maakt kostuum-ensceneringen. Haar beeld ideeën werkt ze als fotomontages op de computer uit. Alles wat zij leuk vindt en de verhalen die zij droomt, voegt ze bij elkaar. Haar inspiratie doet zij op in sprookjes, bij het theater, door gekke verhalen en bij de Oude Meesters.

Hanna Kockx
Nog iets verder de hal in hangen de werken van Hannah Kockx op de witte panelen. Voor Kunstmaand Ameland drukte zij een herbarium af en gebruikte ze voor haar prenten impressies van een in dertig jaar gegroeide en opgebloeide tuin op een ander, mediterraan, eiland. Ze vindt grafiek een goed instrument om te experimenteren.
Ameland is voor haar en een bevriende groep kunstenaars een jaarlijks terugkerend ankerpunt, om te werken en impressies uit te wisselen. Het eiland was de inspiratiebron van veel van haar kunstenaarsboeken. Het zijn als het ware visuele dagboeken.

alle Kunstmaand filmpjes zien? Ga dan naar Ameland Vandaag op YouTube. Abonneer gelijk even, dan mist u geen filmpje meer.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?