Kunstmaand in de kerk

HOLLUM – In de hervormde in Hollum hangt grafiek aan de hoge witte muren. Het is werk van Diana van Hal. Zij gebruikt vooral de grafiektechniek van de linosnede. In de hoogdruk voelt Van Hal zich helemaal thuis. Het heeft prachtige werken opgeleverd, grote en kleine.

Van Hal houdt van het bijzondere, het exotische, en dat vindt ze in Nederland niet zomaar. Ze reist ervoor naar exotische oorden in West-Afrika en Zuid-Amerika en haalt ook inspiratie uit ontmoetingen, stoffen, motieven uit de natuur, schelpen en muziek.

In de kerk hangen werken uit haar project ‘Tribal Prints’, een project over identiteit en diversiteit. Ze maakte voor deze tentoonstelling groot formaat linosneden op linnen gedrukt, waarin mensfiguren centraal staan, omringd door etnisch aandoende motieven. De kleuren zijn monochroom zwart, gedrukt op grijs linnendoek, soms aangevuld door aarde- of andere kleuren. Spelend met de materialen en haar etspers ontstaan de verhalen van Diana van Hal.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *