Kunstmaand in het Natuurcentrum

NES – Het Natuurcentrum in Nes heeft niet alleen een paar fantastische Kunstmaand tentoonstellingen, maar ook een nieuwe multimediaruimte dat de moeite waard is om gezien te worden.

Watertheater

Het watertheater met het grote aquarium is van onder tot boven beschilderd. Het is een project van de Amelander Musea in samenwerking met Stichting Kunstmaand Ameland. Niemand minder dan Rachel van Balen mocht zich uitleven op de wanden en het plafond. Zij beklom de steiger en kroop op haar knieën langs de plinten om ze in diverse tinten blauw te beschilderen. Ameland kent Rachel van Balen van haar vuurtorenproject, de beschilderde vuurtoren die voor de Kunstmaand van 2016 van voet tot nok werd beschilderd met walvissen, zeehonden en duikers. In het watertheater beperkte Van Balen zich tot de kleuren blauw en schiep ze een onderwaterwereld met zeedieren en -planten. Tijdens de Kunstmaand is de film van het kunstwerk in wording te zien. De multimedia ruimte werd op 14 november feestelijk geopend door gedeputeerde Avine Fokkens.

Margarita Iribarren

In de hal en in de tentoonstellingszaal van het Natuurcentrum zijn de jurken van Tamara Tantico te bewonderen en de schilderijen van de in Argentinië geboren en in Zweden woonachtige Margarita Iribarren. Zij laat schilderijen zien met groepen mensen, dieren en weelderige landschappen; een feest van vorm en kleur.

De bron van haar inspiratie komt uit dagelijkse indrukken, zoals uitzichten, geuren en muziek. “Ik behandel deze indrukken om ze een fysieke manifestatie te geven door middel van schilderijen die vaak streven naar een levendige expressie.”

Tamara Tantico

De schilderijen en de creaties van Tamara Tantico passen heel goed samen. Tantico is in Hollum in Hotel Dolores te zien, waar ze werkt aan een serie schilderijen. In Dolores staan een paar jurken en hangen veel van haar schilderijen, in het Natuurcentrum zijn verschillende jurken te zien.

 tik Rachel van Balen in bij ZOEKEN om de vuurtoren van 2016 te zien

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *