Kunstmaand Ameland met ProefRoute

NES – Stichting Amelands Produkt organiseert tijdens de Kunstmaand in november weer een ProefRoute. Deze ProefRoute Ameland 2022 wordt het culinaire hoogtepunt tijdens Kunstmaand Ameland.

Het eiland heeft al haar krachten afgelopen seizoen weer gebundeld en op haar akkers, weiden en velden de mooiste Amelander producten voortgebracht. Er is volop geoogst, geslacht, gebrouwen en gemalen zodat het eiland met al deze unieke producten haar smaken tentoon kan spreiden. De streekgebonden Amelander grondstoffen vormen de basis voor de heerlijkste producten die u kunt proeven tijdens het jaarlijkse evenement: ProefRoute Ameland.

ProefRoute Ameland: Amuses van Amelander producten & geselecteerde kwaliteitswijnen

Het blijft heerlijk, weer of geen weer, om tijdens de Kunstmaand deze leuke tour te maken langs acht gerenommeerde Amelander restaurants. Geniet van verfijnde hapjes met bijpassende wijnen. Ontdek het vakmanschap van de deelnemende koks. De koks werken met (h)eerlijke Amelander producten van eigen bodem. De wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd door Wijnen van Egbert.

Hoe werkt het?

Je koopt je ProefRouteticket bij VVV Ameland aan de balie in Nes of Hollum, in de webshop van VVV Ameland, bij Restaurant StrAnders of in de winkel van Wijnen van Egbert.

De ticketprijs is € 34,50 p.p. per ticket. Op dit ticket staan de acht deelnemende bedrijven. Lever bij ieder deelnemend restaurant de bijbehorende bon in en het grote genieten kan beginnen.

Wanneer

Je kunt ieder moment aanschuiven; de hele maand november op woensdag t/m zondag tussen 12:00 – 17:30 uur. Verspreid proefmomenten gerust over meerdere dagen of weekenden.

Waar

Deelnemende restaurants voor Proefroute Ameland 2022:

Buren: Eetcafé de Driesprong, Restaurant StrAnders

Nes: Restaurant de Hekseketel, Bravo Ameland

Ballum: Eetcafé de Boerderij

Hollum: Eet- & drinklokaal De Griffel, De Walvisvaarder, Brasserie Qurios

Ticketverkoop

  • De prijs is € 34,50 p.p. (8 locaties/wijnen/amuses)
  • VVV Ameland; zowel online als in de winkel
  • Restaurant StrAnders (ook op zondag geopend)
  • Wijnen van Egbert (ook op zondag geopend)

Kortingsbon

In het Kunstmaand – routeboekje staat weer een kortingsbon. Gasten kunnen €1,50 korting krijgen op de ticketprijs en betalen dan €33,00 i.p.v. €34,50. Maximaal 2 personen met kortingsbon.

ProefRoute Ameland is een initiatief van Stichting Amelands Produkt en wordt ondersteund door Kunstmaand Ameland, VVV Ameland en Wijnen van Egbert.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *