Kunstmaand Ameland gaat van start

Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen deze maand hun hart ophalen tijdens Kunstmaand Ameland. Tijdens deze internationale expositie waaieren kunstenaars in alle windrichtingen van het eiland uit om kunst en kunstprojecten te tonen aan het publiek. Het perfecte moment voor een bezoek aan Ameland, waar je je zowel overdag als ’s avonds kunt onderdompelen in verschillende kunstvormen. De expositielocaties zijn vrij toegankelijk. Voor specifieke voorstellingen, workshops en activiteiten kun je tickets kopen via de website

Genieten van kunst op het verstilde eiland

De hele maand november kun je over het eiland dwalen langs de verschillende kunstprojecten. Het eiland zelf biedt, met de rust van het naseizoen, het ingetogen novemberlandschap, het grijze of soms stormachtige waddenweer natuurlijk een prachtige galerij voor de getoonde kunst, waar je minstens zo van kunt genieten. Deze kunstwerken kun je tegenkomen ‘in het wild’, maar in en rond alle vier de dorpen op het eiland zijn er exposities te vinden. Van kerken en hotels, tot campings en galeries, overal gebeurt wel iets. 

Wat is er allemaal te zien?

Het korte antwoord is: veel! Tijdens de Kunstmaand valt er een hoop te ontdekken, want de verscheidenheid aan kunstdisciplines is groot. Naast schilderkunst is er onder meer fotografie, video-art, beeldhouwwerk, textiel, glaskunst en keramiek te bezichtigen. En of je nu liefhebber bent van realistische kunst, waarbij je precies ziet waar je naar kijkt, of juist graag naar abstracte kunst kijkt waar een ieder zelf kan fantaseren over de betekenis van het werk, tijdens de kunstmaand komen er diverse stijlen, materialen en technieken aan bod.
Ook kun je literaire avonden bijwonen, zijn er avondconcerten, films en kun je aansluiten bij rondleidingen waarbij er uitgebreid wordt stilgestaan bij de kunstwerken en je interessante informatie krijgt bij wat je allemaal ziet. Bijna honderd kunstenaars laten in deze maand hun werken zien. De organisatie heeft kunstenaars geselecteerd uit o.a. Scandinavië, Duitsland en Nederland, en ook lokale kunstenaars van de Amelander Amateur Kunstenaars (AAK) presenteren hun werk.

Je innerlijke kunstenaar wakker schudden

Wellicht zorgt het zien van alle kunst er wel voor dat er bij jou zelf ook iets gaat kriebelen, of heb je altijd al eens een workshop willen volgen bij een bepaalde kunstenaar? Dan krijg je tijdens de Kunstmaand je kans. Leer aan zee of in de duinen over compositie en kleurgebruik, snel en doeltreffend schetsen met fineliner en aquarelverf, zodat je volgende zomer eigengemaakte kaartjes kunt sturen van je vakantieadres, tijdens de workshop Schildervakantiegroeten van Ameland, met Gerrit van Meurs, of maak een collega, ga aan de slag met schapenvacht en leer hoe je wol moet wassen en vilten en maak een gezamenlijke muur van wol in de workshop Thuis op Ameland van Cathérine Schoenmakers. Of creëer een ware beeldenstorm in de workshop van Talitha Schiffer. Kortom, schud je innerlijke kunstenaar wakker in november! Een agenda met alle activiteiten, workshops en evenementen en aanvullende informatie vind je op de Kunstmaand website. 

De komende weken, besteden we iedere week aandacht aan een kunstproject dat je kunt bezichtigen tijdens de kunstmaand.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 800

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *