Kunstmaand Ameland gaat Langzaam

NES – Kunstmaand Ameland 2020 gaat vooralsnog door, zij het met een aangepast programma. Het thema van 2020 is Langzaam. Met flexibiliteit en inventiviteit denkt de organisatie een mooie Kunstmaand in november neer te kunnen zetten, rekening houdend met de coronaregels die gelden.

Een aantal expositielocaties zal vanwege de pandemie niet opengaan. In De Stelp en Atelier 31 in Hollum blijven de deuren voor kunstkijkers gesloten en ook Kiewiets Hoeve in Nes gaat niet open. Bij andere locaties zal het publiek rekening moeten houden met enkele beperkingen. Per locatie wordt gekeken wat kan. Spreiding van bezoekers en beperking van het aantal kijkers in binnenlocaties worden essentieel en daarom zoekt de Kunstmaandorganisatie naar meer mogelijkheden om locaties in de buitenlucht open te stellen.

Ook de podiumkunstavonden worden iets anders ingevuld dan het Kunstmaand publiek inmiddels gewend is. Op meerder avonden worden films vertoond en avondconcerten gegeven. 

De organisatie denkt dat het ondanks alles een mooie Kunstmaand 2020 kan worden, tenzij er van hogerhand strengere maatregelen worden uitgevaardigd en reizen wordt ontraden of verboden. Vooralsnog wordt er volop voorbereid aan Kunstmaand 2020: Langzaam.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *