Kunstmaand Ameland 2017 geopend

NES – In Ameland State is op 1 november de 21ste Kunstmaand geopend door directeur Noordelijk Filmfestival Jacqueline Schrijver en wethouder Peter Pot. Het thema van dit jaar is Tweede natuur.

Het is voor Gitte Brugman de eerste Kunstmaand als artisiek leider. Ze volgde de Kunstmaand als cultuurjournalist voor de Leeuwarden Courant maar zit sinds deze editie aan de organiserende kant van het evenement. Ze vond het spannend maar ziet voldaan toe op een mooie collectie van meer dan honderd kunstenaars. Hun werken staan in het landschap, in galeries, kerken, hotels en boerderijen. De rotondes zijn aangekleed met kunst en er zijn kunstwandelingen en –fietstochten. De deelnemende kunstenaars komen uit binnen- en buitenland, onder meer uit Zweden, Denemarken en Noorwegen en maken deel uit van de 'The Nordic Art Connection'. Ze presenteren werk in de disciplines van schilderkunst, fotografie, beelden, keramiek en glas.

Zoals inmiddels gebruikelijk is er tijdens de Kunstmaand van schrijvers en muziek te genieten. Hans Dorrestijn komt voorlezen uit eigen werk en Janne Schra, Elske DeWall en Iris Kroes treden op. In samenwerking met het Noordelijk Film Festival wordt er een filmprogramma aangeboden.

Brugman meent dat het geheim van de Kunstmaand ligt in het verrassen van de bezoekers. Bijzondere locaties worden kunst en gewone plekken worden bijzonder.

De kunstmaand duurt tot en met 30 november.

lees hier over Kunstmaand Ameland en de thema's door de jaren heen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *