Dokter Ameland gaat wereld over

NES – Een foto met Gerrit Dokter en zijn paarden in het water van de Waddenzee gaat na de Kunstmaand de hele wereld over. Kunstenares Saskia Boelsums fotografeerde hem en Nederlandse landschappen. Ze laat zich inspireren door onder meer de schoonheid van Ameland en de andere Waddeneilanden. Tijdens Kunstmaand Ameland zijn zestien van haar landschapsfoto's op groot formaat te zien bij Hotel Noordsee in Nes.

De foto's van Boelsums staan volop in de belangstelling, nationaal en internationaal valt ze regelmatig in de prijzen en ze exposeerde recent onder andere in Berlijn, Londen, Amsterdam en Moskou. Een overzichtstentoonstelling met veertig landschapsfoto's is nog tot 30 december te zien in kasteel Groeneveld in Baarn, daarna verhuist de expositie voor drie maanden naar New York City.

Van de landschapsfoto's die ze op Kunstmaand Ameland laat zien, zijn er verschillende gemaakt op het eiland. Bijvoorbeeld de foto van de paarden in de branding met Gerrit Dokter zal voor Amelanders enbadgasten een bekend beeld zijn. Het is een van de foto's die de hele wereld over gaat.

Het werk van Saskia Boelsums is vanaf 1 november te bekijken in de binnentuin van Hotel Noordsee in Nes.

Twee van haar foto's staan hieronder.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *