Kunstmaand 2020 gaat niet door

NES – Kunstmaand 2020, met als thema 'Langzaam', gaat niet door. Ook niet super langzaam en ook niet super aangepast met corona protocollen. "Wat hadden we er een zin in! Wat hebben we al een werk verzet! Maar…..", zo begint het teleurgestelde bericht van de organisatie aan de vrijwilligers en betrokkenen. 

De maatregelen die de overheid dinsdagavond 13 oktober heeft aangekondigd om de COVID-19 pandemie in Nederland onder controle te krijgen heeft het bestuur van stichting Kunstmaand Ameland in overleg met de gemeente Ameland doen besluiten editie 2020 niet door te laten gaan. "Wij voelen ons genoodzaakt om de richtlijnen van de overheid en het RIVM te respecteren," neemt de stichting met pijn in het hart haar verantwoordelijkheid. Een van die richtlijnen is om vooral niet noodzakelijke reizen niet te gaan maken. De Kunstmaand vindt het dan niet kies om mensen uit te nodigen naar Ameland te komen om kunst te kijken. Voor de locaties waren de protocollen geschreven, de routes beschreven en de afspraken gemaakt. Het zijn de striktere richtlijnen die op woensdag 14 oktober om 22:00 uur ingaan die de Kunstmaand de das omdoen.

lees hier meer over de Kunstmaand

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *