Kunstmaand 2011 – The hours are breathing

HOLLUM – In Galerie Dit Eiland en bij vijf huizen rondom de hervormde kerk van Hollum is het project van  Laetitia Boulud en Alex de Jong  met de titel ‘The hours are breathing faint and low’ te zien. Het is nog een paar dagen te zien.

Het is een “Storytelling project,” zeggen de kunstenaars. Speciaal voor de Kunstmaand interviewden ze vijf Hollumers: Corry van Opstal, Cora Nagtegaal, Dirk Visser, Timo Mank en Henderikus IJnsen over het leven en de dood. Alle wonen ze in de nabijheid van de kerk en het kerkhof. Bij hun verhalen maakten de kunstenaars objecten die bij hun huis te zien zijn. Bij Dirk Visser in de tuin staat hangt een bootje in de struik en op het muurtje staat een begrafenisstoet van bruine schapenwollen poppetjes. In de tuin van Henderikus IJnsen staat een kijkkastje. Je kunt kijken en luisteren naar kopermuziek: “There are many things that remind me of him.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *