Record Kunstmaand

BUREN – Na een uiterst succesvolle editie van Kunstmaand Ameland in 2010, breekt Kunstmaand Ameland dit jaar alle records. Al na 3 weken werd het aantal van 5000 bezoekers gehaald, meer dan vorig jaar. Nog een paar dagen en dan zal Kunstmaand Ameland 2011 als meest succesvolle editie tot nu toe de boeken in gaan.

Het nieuwe kunstproject "Kunst in de Natuur" waarbij je 3 kilometer langs de kunstlijn kunt genieten van een kunst-natuurwandeling en je onderweg 9 projecten van internationale kunstenaars kunt bezoeken, is een groot succes.

De  Kooiduinen bieden een magnifiek landschap voor deze locatiekunst met een heerlijke pitstop in het Kooihuus.

Eb & Vloed

Thema voor dit jaar is Eb & Vloed. De dynamiek van de getijden, zo voelt Kunstmaand Ameland. Bij eb de onmetelijke ruimte en het zoeken van de juweeltjes tussen het zand, bij vloed de november maand, waarbij het eiland wordt ondergedompeld in kunst en cultuur. In deze derde lustrum-editie van de Kunstmaand Ameland wordt teruggekeken op 15 jaar Kunstmaand en vooruit gekeken naar de toekomst. Parels uit de voorbije jaren en de wensen voor de toekomst naast elkaar in een eilandbrede expositie van ongekende kwaliteit met internationale kunstenaars.

Kunstmaand Ameland is er nog tot 30 november.

>>> Podiumkunsten zijn een onderdeel van de Kunstmaand. Vanavond treedt Liesbeth List op in de hervormde kerk te Hollum. Ze begint on 20.30 uur.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *