Kunst van Ameland

SNEEK – Kunstliefhebber en verzamelaar Gerbrand Caspers, voormalig tandarts op Ameland, kwam enkele mooie werken van Ameland op het spoor.

“Tijdens mijn speurtochten vond ik twee oude historische schilderijen van de molen in Nes,” vertelt Caspers. De eerste hangt bij Kunsthandel Simonis en Buunk in Ede. Het is van een bekende Nederlandse Schilder: Dirk Wiggers (Amersfoort 1866- Den Haag 1933). Caspers ontdekte elders in ongeveer dezelfde kleuren een geheel onbekend werk van Jonkvrouw Ephraima Henriëtte Johanna van Eysinga (1881-1958) gedateerd 1927. Het schilderij van Wiggers is van ongeveer dezelfde tijd.

Verder ontdekte Caspers een onbekend, groot en mooi strandgezicht uit 1953 van Nes op Ameland van Germ de Jong (1886-1967). Hij heeft het niet in zijn bezit, maar weet dat het te koop is. Caspers kan bemiddelen bij de aankoop. “Er komt niet veel Amelands werk van Germ de Jong meer op de markt en deze is vrij uniek, denk ik.”

Het laatste schilderij vond  de kunstliefhebber al Googelend aan. Het is een werk van Josephus Johannes (Joop) Visser (Sneek 1946-  ). Een erg Amelands werk, zegt de Amelandliefhebber. 

>>> stap ook eens in WebGalerie Ameland binnen

>>> bekijk ook het Blog van Gerbrand Caspers: Linosaurus, te vinden via de Links-pagina

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *